Kruche ciasto z czarną porzeczką

4.5 (196 ocen)

Robiłam je z tegorocznych porzeczek.

Składniki:

  • 25 dag mąki
    15 dag masła
    15 dag cukru
    3-5 żółtka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    czarna porzeczka ( porzeczki, które ja dodałam do ciasta mieściły się w 1000 ml kubeczku po lodach)
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Kruche ciasto z czarną porzeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki, masła, cukru, żółtek oraz proszku do pieczenia zagniatamy kruche ciasto. Gdy już będzie jednolite kładziemy ja do zamrażarki by schłodzić na ok 45 minut. Następnie dzielimy na dwie części. Jedną rozwałkowujemy z kładziemy na spód posmarowanej i obsypanej bułką tartą blachy. Następnie na to dajemy owoce a na to rozwałkowaną drugą cześć ciasta. Pieczemy w temp 160 stopni około 1 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować