Krokodyl z ogórka

4.5 (156 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Szybki i efektowny sposób na podanie koreczków. Swym wyglądem zachwyca nie tylko dzieci,ale i dorosłych.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 ogórek wężowy

    pomidory koktajlowe

    mini mozzarella

    salami

    oliwki

    2 ziarenka ziela angielskiego na oczy

    ewentualnie kawałek marchewki na język
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Krokodyl z ogórka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Krokodyl z ogórka 1. Ogórek umyć,osuszyć i odciąć cieniutki plasterek wzdłuż ogórka, dzięki temu będzie nam stabilnie leżał na talerzu. Odcięty pasek wykorzystać na łapki krokodyla. Z jednej strony ogórka zrobić nacięcie i ostrym małym nożykiem wyciąć zęby,lub drugi sposób małym nożykiem naciąć na ogórku zygzak i za pomocą noża otworzyć paszczę. Do paszczy włożyć mały pomidorek koktajlowy lub jeżeli masz kawałek marchewki wytnij paseczek na język i włóż go do paszczy.Z Mozzarelli, oliwek,pomidorków,salami lub dowolnych dodatków zrobić koreczki i nabić na ogórka. Tuż za paszczą z oliwek, ziela angielskiego i salami zrobić oczy. Ogórek położyć na talerzu, dołączyć łapki i gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować