Krokiety z pieczarkami (corn flakes)

0 (0 ocen)

  • 60 min

...

  • 60 min

Składniki:

  • 1/2 kg pieczarek
    2 łyżki masła
    1 cebula
    2 łyżeczki lubczyku
    1 pęczek natki pietruszki
    Sól ,pieprz
    Olej do smażenia
    Rozdrobnione płatki kukurydziane
    1 jajko
    8 naleśników
    150-200 g ulubionego startego sera żółtego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Krokiety z pieczarkami (corn flakes) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyścić ,pokroić w kostkę ,opłukać i osączyć na sicie. Cebulę pokroić w kostkę ,zeszklić na łyżce masła ,dodać jeszcze jedną łyżkę masła oraz pieczarki z przyprawami , nieco zwiększyć ogień ,tak aby się smażyły. Kiedy się przyrumienią ,zdjąć z ognia ,wystudzić. Wymieszać z tartym serem oraz z poszatkowaną natką pietruszki. Gotową masę nałożyć na naleśniki ,zawinąć ,obtoczyć w rozkłóconym jajku i płatkach kukurydzianych. Smażyć na średnim ogniu ,na rumiano (około 2-3 min z każdej strony).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować