Krabella Surimi

5 (159 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

Ten przepis przywiozła moja siostra ze słonecznej Italii. Dane jest niezwykle proste i niesamowicie pyszne. Paluszki krabowe w roli głównej.

  • 60 min

Składniki:

  • • 1 opakowanie Paluszków Krabowych Surimi,
    • Opakowanie makaronu Spaghetii,
    • 1 pęczek natki pietruszki,
    • 4 - 5 średnich ząbków czosnku,
    • 100 – 150 ml oliwy z oliwek,
    • 3 – 4 łyżeczki startego żółtego sera,
Wystaw ocenę:

5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z makaronem

Krabella surimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paluszki Krabowe, natkę pietruszki oraz czosnek kroimy w bardzo drobna kosteczke. Układamy sobie w małym pojemniczku wartwami: paluszki surimi, natkę pietruszki oraz czosnek. Tak ułożoną warstwę zalewamy oliwą z oliwek do zakrycia warstwy. Czynność tą powtarzamy do wyczerpania zapasów i odstawiamy na poł godziny do lodówki.
  • Krabella Surimi 2. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy i gorący makaron skrapiamy oliwą z oliwek. Następnie do makaronu dodajemy wcześniej przygotowane paluszki krabowe z natką i czosnkiem. Wszystko dokladnie mieszamy. Podajemy na talerz posypując startym żółtym serem. Można też przybrac listkami Bazyli.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować