Kotlety drobiowe pod pierzynką

5 (180 ocen)

  • 20 min

Ulubione przez rodzinkę

  • 20 min

Składniki:

  • 2 filety drobiowe
    3 jajka
    3 łyżki mąki
    Bułka tarta
    Olej
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety drobiowe pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety lekko rozbić na kotlety, przyprawić solą i pieprzem, ewentualnie innymi przyprawami wg gustu. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. Do białek dodać żółtka, mąkę, lekko wymieszać, żeby masa nie straciła puszystości. Rozgrzać olej na patelni. Na każdy płat mięsa nałożyć łyżką masę biszkoptową i posypać niewielką ilością bułki tartej. Ułożyć tą stroną na rozgrzanej patelni, na wierzch ułożyć ponownie masę i posypać bułką tartą. Podawać na świeżo po usmażeniu, panierka jest wtedy bardzo puszysta i chrupiąca.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować