Kotlet de volaille z fasolka szparagową

0 (0 ocen)

  • 25 min

Pierś z kurczaka zawsze spoko :)

  • 25 min

Składniki:

  • podwójna pierś kurczaka 1 sztuka
    fasolka szparagowa 15 dekagramów
    ser żółty w plastrach 4 plastry
    ryż 1 szklanka
    Jajko 1 sztuka
    bułka tarta 0.5 szklanki
    sól, pieprz, curry
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlet de volaille z fasolka szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę umyć, odkroić końcówki strączków i ugotować w osolonej wodzie, aż zmięknie. Ryż ugotować, doprawić curry.
    Piersi zbić tłuczkiem, oprószyć pieprzem i solą. Na płat mięsa położyć 2 plastry sera, kilka strączków fasoli i zwinąć w rulon. Następnie zamoczyć w jajku i obtoczyć bułką tartą (aby były bardziej chrupiące można do bułki dodać płatki kukurydziane lub pszenne).
    Smażyć z każdej strony po kilka minut na niedużym ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować