Koszyczki śródziemnomorskie

4.5 (176 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smak lata zamknięty w chrupiących koszyczkach. Idealna przekąska, dzięki której nie umrzesz z głodu przed komputerem. Pyszna alternatywa dla zwykłej kanapki lub tosta.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kromki chleba tostowego: 8 sztuk
    - masło rozrtopione: 50 gramów
    - ser feta: 50 gramów
    - pomidorki cherry: 8 sztuk
    - oliwki czarne i zielone: 8 sztuk
    - natka pietruszki: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Koszyczki śródziemnomorskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Koszyczki  śródziemnomorskie - przygotowanie 1. Odkroić skórkę z chleba. Każdą kromkę rozwałkować, a następnie posmarować roztopionym masłem.
  • 2. W zagłębienia w foremce do muffinek wcisnąć folię aluminiową (pociętą na duże kwadraty). Kromki układaj w zaglębieniach, dociskając do brzegów, tak aby powstały chlebowe koszyczki. Piekarnik rogrzej do 190 stopni. Kromki zapiekaj w piekarniku przez około 15 minut
  • 3. Pomidorki przekrawaj na pół. Ser feat pokrój w kostkę. Oliwki pokrój na plasterki.

    Wyjmij koszyczki z foremki i pozwól im lekko ostygnąć. Do każdego nakładaj pomidorki, oliwki, ser feta oraz natkę pietruszki dla ozdoby. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować