Kolorowy zawrót głowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ubijamy 2 śmietany z trzema łyżkami cukru pudru na sztywno. W czasie ubijania trochę odczekać i ponownie ubijamy.
2.Galaretki wcześniej przygotowujemy, rozrabiamy każdą z galaretek w szklance wody. Po stężeniu się galaretek wyciągamy je ze szklanek i kroimy w kostkę, po czym dodajemy do ubitej wcześniej masy ze śmietany.
3.Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 zimnej przegotowanej wody a po spęcznieniu dodajemy 1/4 szklanki gorącej wody i całość podgrzewamy na ogniu, po podgrzaniu odstawiamy żelatynę do wystudzenia.
4.Po wystudzeniu wszystko razem mieszamy i wlewamy do naczynia i wkładamy do lodówki aż się stężeje i za jakieś dwie godziny mamy przepyszny deser :)
5.Po około dwóch godzinach wyciągamy i możemy delektować się pysznym deserem
Komentarze