Kolorowy śmietanowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników upiec biszkopta (blaszka 20x35). Wystudzić przekroić na pół. 2 galaretki rozpuścić w 1,5 szklanki wody każdą i odstawić do stężenia.
2.Żelatynę rozpuścić w ciepłym mleku i wystudzić. Zimną kremówkę ubić na sztywno z dodatkiem cukrów. Na końcu zmiksować z żelatyną. Wymieszać z pokrojonymi w kostkę galaretkami. Biszkopta nasączyć wiśniówką rozcieńczoną wodą. Wyłożyć masę.
3.Przykryć drugą połową biszkopta, docisnąć. Nasączy lekko i rozsmarować konfiturę. Trzecią galaretkę rozpuścić i kiedy lekko się zetnie rozłożyć na wierzchu ciasta. Wstawić do lodówki, najlepiej na noc, żeby się ładnie ścięło. Smacznego :)
Komentarze