Kolorowy sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Białka ubić na sztywno. Dodawać po łyżce cukier i ubijać aż piana będzie lśniąca i gęsta. Wlać żółtka dalej mieszając, wsypywać po łyżce mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia na końcu dodać olej. Ciasto piec w temp. 180 st. C ok. 20 min.
Serniki na zimno przygotowujemy według przepisu na op. do jednej porcji dodajemy galaretkę miksujemy aż powstanie gładka różowa masa. Wykładamy na ciasto. Od drugiej masy sernikowej odkładamy 1/4 masy i dodajemy zmiksowane wiśnie potem wykładamy na różową masę. Na wiśniową masę wykładamy kolejną warstwę gotowego sernika (białą). Zmiksowane wiśnie rozkładamy co kawałek na cieście. Zalewamy tężejącą cytrynową galaretkę.
Komentarze