Kolorowy sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Każdą galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku i zostawić do stężenia.
Zastygnięte galaretki wyciągnąć za pomocą noża i pokroić w kostkę.
Śmietanę ubić na sztywno z domowym cukrem waniliowym,cały czas miksując dodać porcjami twaróg, a następnie 2 op.żelatyny fix deserowej przygotowanej wg opisu na opakowaniu Białą masę wyłożyć na dno formy, na niej rozrzucić kostki galaretki przykryć znów masą i tak aż nam się wyczerpią składniki. Masę docisnąć i włożyć do lodówki do schłodzenia na kilka godzin.
Na powierzchni sernika ułożyć dekoracyjnie owoce tak jak nam się podoba, ja wykorzystałam owoce Physalis, ziarna granatu i plasterki kiwi.
Porady
Jeśli mamy mało czasu, a chcemy by galaretki szybciej stężały, stosujemy mniej wrzącej wody, którą uzupełniamy wodą zimną.
Komentarze