Kokosowo - malinowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto wyrabiamy, rozwałkowujemy, wypełniamy foremki na babeczki i pieczemy w 160 stopniach przez około 20 minut.
2.Z 0,5 l mleka odlewamy pół szklanki i w niej rozmieszamy mąki wraz z cukrem, resztę mleka zagotowujemy i wlewamy rozmieszany roztwór, gotujemy budyń i studzimy. Masło rozcieramy na puch, dodajemy po łyżce budyniu.Dzielimy gotową masę na 2 części. Do jednej dodajemy kokos i likier kokosowy i miksujemy. Do drugiej dodajemy sam sok z malin zmiksowanych z cukrem i mieszamy.
3.Na spód każdej babeczki nakładamy po łyżce dżemu malinowego, następnie po brzegach robimy kwiatuszki na przemian z białej i różowej masy, na środek również wykładamy jej trochę i przyozdabiamy malinami.
Komentarze