Klopsy z jajek

4.5 (173 ocen)

  • 20 min

Doskonały pomysł na bezmięsny obiad.

  • 20 min

Składniki:

  • 6 jajek
    1 cebula
    1 bułka czerstwa
    1 łyżka masła
    bułka tarta
    przyprawa uniwersalna
    Pieprz
    Sól
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Klopsy z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać ,pokroić w kostkę i przesmażyć na maśle.
    5 jaj ugotować na twardo - wystudzić, zmielić w maszynce do mięsa, bułkę namoczyć w wodzie odcisnąć i również zmielić razem z przesmażoną , wystudzoną cebulą.
    Do masy dodać 1 jajo surowe, doprawić przyprawa uniwersalna, pieprzem i solą. Dodać bułkę tartą ,tyle ,aby masa była zwarta. Wszystko dokładnie wymieszać.
    Uformować kotlety im usmażyć na oleju

Porady

Do nasy jajecznej można dodać posiekny szczypior lub pietruszkę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować