kieszonki z szynką i serem

4.5 (184 ocen)

  • 45 min

Składniki:na ciasto:1,5 szklanki mleka2 jajka150 g mąki1/2 łyżeczki soli1 łyżka olejuna nadzienie:250 g szynki1 duża cebula200 d żółtego serapieprz czarnyna panierkę:2 jajkamąkabułka tarta

  • 45 min

Składniki:

  • na ciasto:

    1,5 szklanki mleka
    2 jajka
    150 g mąki
    1/2 łyżeczki soli

    1 łyżka oleju


    na nadzienie:
    250 g szynki
    1 duża cebula
    200 d żółtego sera
    pieprz czarny
    na panierkę:
    2 jajka
    mąka
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Barszcz Dania główne Naleśniki

Kieszonki z szynką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki ciasta wymieszać na gładko i odstawić na kwadrans. W tym czasie przygotować nadzienie: cebulę posiekać i zeszklić na łyżce oleju. Szynkę pokroić w kostkę, podsmażyć z cebulą. Doprawić mocno pieprzem. Wystudzić i dodać ser starty na tarce, wymieszać.
  • 2. Usmażyć cienkie naleśniki. Na każdym rozłożyć porcję nadzienia i złożyć w koperty. Opanierować w mące, jajku i bułce tartej. Usmażyć na oleju na złoto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować