Kapusta pekińska marynowana

4.5 (180 ocen)

  • 30 min

...

  • 30 min

Składniki:


  • 1 kapusta pekińska
    Sól
    3 łyżki dressingu ryżowego
    2 łyżki sosu rybnego
    1-2 łyżeczki cukru
    2 łyżki oleju sojowego
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Kapusta pekińska marynowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę ,oczyścić ,umyć i po usunięciu głąba poszatkować. Mocno posolić i krótko zagniatać. Przykryć i wstawić do lodówki na ok. 12 godzin.
    Kapustę wyjąć z lodówki ,przełożyć na sito ,przelać zimną wodą ,osączyć i dokładnie osuszyć ,najlepiej w wirówce do sałaty.
    Dressing dokładnie wymieszać z sosem rybnym i cukrem ,doprawić do smaku solą wymieszać z olejem. Kapustę polać przygotowanym sosem ,dokładnie wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować