Kalafior zapiekany z kiełbasą

4.5 (155 ocen)

  • 30 min

Przepis ten sama wymyśliłam, jest modyfikacją innego przepisu.

  • 30 min

Składniki:

  • duży kalafior
    sól
    cukier
    20 dag kiełbasy
    3 jaja
    łyżka masła lub margaryny
    łyzka mąki
    ok.szklanki mleka
    2 łyzki posiekanej zielonej pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kalafior zapiekany z kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczony,umyty kjalafior ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru.Podzielić na małe różyczki. Kiełbasę obrać z osłonki i pokroić w kostkę.
  • 2. Przygotować sos: utrzeć mąkę z tłuszczem, rozprowadzić mlekiem, osolić, zagotować, przestudzić. Połączyć sos z żółtkiem i pianą z białek.
  • 3. Wymieszać kalafior i kiełbasę z sosem, nałożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do gorącego piekarnika na 20 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować