kalafior zapiekany z kiełbasą

4.5 (196 ocen)

  • 2 godz.

szybko i tanio

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 kalafior
    20 dag mortadeli
    1 szkl mleka
    1 łyzka masła
    1 łyzka mąki
    sól
    pieprz
    15 dag żółtego sera
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sos beszamelowy

Kalafior zapiekany z kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zapiekanka 1. Oczyszczony,umyty kalafior ugotować w osolonej wodzie. Podzielić na małe różyczki. Kiełbasę pokroić w drobną kostkę.
    Masło rozgrzać na patelni, dodać makę, rozprowadzić mlekiem. Gotować na małym ogniu, aż trochę zgęstnie. Doprawić solą i pieprzem.
    Kalafiora wymieszać z kiełbasą, wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Polać sosem. Posypać serem startym na drobnych oczkach. zapiekać ok 20-25 min w 180 st. Można posypac koperkiem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Mortadela

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować