Kacze udka w pomarańczach

4.5 (191 ocen)

  • 1 godz. 30 min

...

  • 1 godz. 30 min

Składniki:


  • 2 udka z kaczki
    2 pomarańcze
    4 ząbki czosnku
    Łyżeczka soli
    Majeranek
    Oliwa
    Pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kacze udka w pomarańczach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczone udka natrzeć solą, pieprzem, czosnkiem, majerankiem i skórką startą z 1 pomarańczy. Wycisnąć sok i wlać do udek. Odstawić na noc do lodówki. Następnego dnia rozgrzać na patelni oliwę, obsmażyć kaczkę z obu stron i dodać marynatę pomarańczową. Dusić pod przykryciem ok. 1 godziny. Jak sok wyparuje,wycisnąć drugą pomarańczę i dodać do udek. Kaczka znakomicie smakuje z kluskami śląskimi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować