Jeż z budyniu

4.5 (167 ocen)

  • 45 min

Przepis dostałam od teściowej. Jeż jest pyszny, szybko się robi i zaskakuje swoim wyglądem.

  • 45 min

Składniki:

  • 1 kostka miękkiej margaryny lub masła
    niepełna szklanka cukru pudru
    1 duży budyń czekoladowy
    5 paczek herbatników maślanych
    aromat rumowy
    2 łyżki kakao
    polewa czekoladowa
    ryż kolorowy
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Desery

Jeż z budyniu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ugotować budyń w mniejszej ilości mleka. Wystudzić.
    2. do budyniu dodać miękką margarynę i dokładnie wymiksować.
    3. Pokruszyć herbatniki i dodać do masy z pozostałą częścią składników. To wszystko wyrobić i uformować jeża. Polać polewą i przystroić ryżem kolorowym.

Porady

Do masy można również dodać orzechy zmielone, rodzynki, suszone owoce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować