Gołąbki na odwrót

4.5 (189 ocen)

  • 30 min

Gołąbki na odwrót, czyli unowocześniona tradycja :)

  • 30 min

Składniki:


  • 500g mięsa mielonego
    1 niewielka główka kapusty
    100g ryżu
    1 cebula
    1 jajko
    6 łyżek bułki tartej
    Olej do smażenia

    Przyprawy:

    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka ostrej papryki
    1 łyżeczka oregano

    Sos:

    200ml śmietanki kremówki
    200ml wody
    1 słoiczek koncentratu pomidorowego
    Szczypta soli
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gołąbki na odwrót - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gołąbki na odwrót 1. Cebulkę i kapustę drobno posiekać. Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Mięso doprawić, dodać jajko. Całość wymieszać dokładnie. Przygotować sos. Kremówkę, wodę, koncentrat i sól dokładnie wymieszać. Z mięsa formować kotlety. Obtaczać je w bułce i obsmażać na rozgrzanej patelni z olejem. Gotowe kotlety-gołąbki przełożyć do naczynia żaroodpornego i zalać sosem. Opiekać w piekarniku nagrzanym do 160 C przez 20-30min. Podawać z ziemniaczkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować