Galaretka koperkowo-drobiowa

0 (0 ocen)

  • 60 min

galaretka wiosenna

  • 60 min

Składniki:

  • woda 2,5 l
    żelatyna na 2,5 litra wody
    kukurydza 1 puszka
    marchewka 3 szt
    koperek 2 łyżki
    kostka bulionowa
    udka z kurczaka 3 szt
    ziele angielskie
    listki laurowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Galaretka koperkowo-drobiowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • galaretka 1. Udka ugotować z marchewką, kukurydzą, listkami, zielem angielskim, kostka bulionową. Udka ostudzić, pokroić na mniejsze kawałki. Żelatynę rozpuścić w gorącym wywarze, dołożyć pokrojonego kurczaka. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodajemy 2 duże łyżki posiekanego koperku. Wlewamy do miseczek i odstawiamy do stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować