Drobiowo-fasolowa

5 (175 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Szybka do przygotowania. Doskonała także na kolację.

Składniki:

  • ● podwójny filet z kurczaka
    ● puszka kukurydzy
    ● puszka czerwonej fasoli
    ● 3-4 łyżki majonezu
    ● 2-3 łyżki chrzanu
    ● kostka bulionu drobiowego
Wystaw ocenę:

5 (175 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Drobiowo-fasolowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta z kurczaka myjemy
    i gotujemy z dodatkiem kostki
    bulionowej. Następnie studzimy
    i kroimy w kostkę.
  • 2. Kukurydzę i fasolę płuczemy
    i osączamy na sicie. Mieszamy
    z mięsem, majonezem
    oraz chrzanem.

Porady

Sałatkę należy przechowywać pod przykryciem, gdyż chrzan szybko wietrzeje.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_09-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować