Domowe pizzerki

4.46 (168 ocen)

Chyba każde z naszych pociech lubi pizzę, ja przygotowałam pizzerki o różnych smakach.

Składniki:

  • Składniki na ciasto:
    30 dag maki
    1 1/2 dag drożdży
    1/2 łyżeczki soli
    2/3 szklanki ciepłej wody
    4 łyżki oleju

    Składniki na farsz:
    koncentrat pomidorowy
    3 cebule
    20dag sera żółtego
    1/2 papryki czerwonej
    6 pieczarek
    4 plastry szynki drobiowej
    10 dag kiełbasy podwawelskiej
    sos słodko - kwaśny
    przyprawa do pizzy
Wystaw ocenę:

4.46 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pizza

Domowe pizzerki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto :
    Mąkę przesiać przez sito dodać olej, sól i rozpuszczone drożdże w 2/3 szklanki ciepłej wody. Wszystko razem wymieszać. Ciasto wyrobić tak, żeby odchodziło od ręki.
    Farsz:
    cebulkę pokroić w piórka delikatnie posolić i wygnieść żeby była miękka.
    pieczarki umyć pokroić w plastry , podsmażyć na patelni
    kiełbaskę pokroiś
    ser żółty zetrzeć na dużych oczkach
  • pizzerka 2. Ciasto dość cienko rozwałkować wykroić kółka ( ja je wykroiłam miseczką o średnicy 13 cm )
  • pizzerka 3. Ułożyć na blasze, posmarować koncentratem pomidorowym lub sosem słodko - kwaśnym i posypać cebulką.
  • pizzerka 4. Posypać serem , dodać resztę składników wg uznania Na koniec posypać przyprawą do pizzy.Piec w dobrze nagrzanym piekarniku przez 10 minut w temperaturze 200 stopni Celcjusza.
  • pizzerka 5. Pizzerka z kiełbaską podwawelską
  • pizzerka 6. Pizzerka z dodatkiem pieczarek
  • pizzerka 7. Pizzerka z szyneczką drobiową
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować