Dietetyczne chipsy

4.99 (182 ocen)

  • 10 min

Jest to idealna przekąska dla osób na diecie.

  • 10 min

Składniki:

  • Ziemniaki (ilość wg uznania)
    przyprawy (sól, pieprz, słodka i ostra papryka, zioła prowansalskie)
Wystaw ocenę:

4.99 (182 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Chipsy

Dietetyczne chipsy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy i myjemy.
    Kroimy w cieniutkie plasterki (najlepiej nadaje się do tego tarka do warzyw).
    Plasterki posypujemy przyprawami i układamy obok siebie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
    Pieczemy 7-10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
    Po wyłączeniu piekarnika czekamy chwilę, aż chipsy ostygną i nabiorą chrupkości.

Porady

Można dodać także inne ulubione przyprawy

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować