• dewolaje ze szpinakiem i serem

    Dodane przez: pawczi1

  • Wyśmienita potrawa na niedzielny obiad

  • Składniki

    1 podwójną pierś z kurczaka
    10 dkg sera
    100g szpinaku mrożonego
    2 ząbki czosnku
    sól
    pieprz
    bułka tarta
    mąka
    jajka
    margaryna ( do smażenia)

  • Sposób przygotowania

    1.

    Pierś z kurczaka kroimy , rozbijamy tłuczkiem ( ja nakładam woreczek na fileta wtedy podczas rozbijania nie będzie dziur). Każdy rozbity kawałek posypujemy solą i pieprzem. Przygotować nadzienie ze szpinaku: szpinak odmrozić , wrzucić na patelnię. Prużyć tak długo aż woda odparuje, doprawić lekko solą i pieprzem.Szpinak ostudzić.Do ostudzonego szpinaku dodać starte ząbki czosnku i dokładnie wymieszać. Na filecie rozsmarować szpinak i dodać kawałeczek sera, zwinąć w rulon jak gołąbki.Każdy kawałek obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej.Dewolaje smażyć na bardzo wolnym ogniu, okręcając z każdej strony i lekko dociskając. Potrawę można serwować z ziemniakami i surówką, jak również z frytkami:-)

  • Słowa kluczowe (tagi):

    moj_niedzielny_obiad, na obiad, danie główne mięsne
  • 0 komentarzy

Dodane przez: pawczi1

pawczi1 1

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2013-02-12T13:23:54+01:00

7348 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem