Deserowe pierożki na słodko

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszne pierożki z lubelszczyzny

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 450 gramów
    - wrzątek: 300 mililitrów
    - olej: 1 łyżka
    - sól: 1 łyżeczka
    - ser biały twarogowy: 350 gramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - cukier waniliowy mały: 1 opakowanie
    - cukier: 4 łyżki
    - śmietana gęsta 18%: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Jajko Ser

Deserowe pierożki na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Deserowe pierożki na słodko 1. Mąkę wymieszać z solą i olejem, dodać wrzątek i dobrze wymieszać łyżką i zagnieść ciasto.
    Ser wymieszać z cukrem , dodać jajko i dobrze zmiąć widelcem, w razie potrzeby, kiedy ser jest za suchy, dodać śmietanę.
    Wałkować ciasto cienko, wykrawać krążki literatką i lepić malutkie pierożki.
    Ugotować we wrzątku podawać z bitą śmietaną i kandyzowaną skórką pomarańczową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować