Wisienki deserowe

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Wisienki w syropie będą idealnym dodatkiem do różnych ciast i tortów, idealnie smakują na gofrach, naleśnikach czy też innych smakołykach. Sok można wykorzystać do herbatki lub do kremów. Ja uwielbiam je po prostu wyjadać łyżeczką ze słoiczka.

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 kg wiśni
    1,5 kg cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Wisienki deserowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wiśnie myjemy, drylujemy.
  • wisienki 2. Do garnka przekładamy wydrylowane wiśnie zasypujemy cukrem. Stawiamy na ogniu pamiętając aby ciągle mieszać. Doprowadzić do wrzenia.
  • wisienki 3. Słoiczki wymyć, wysuszyć. Gorące wisienki przekładać do słoiczków wraz z syropem. Zakręcić.
  • 4. Słoiczki wstawić do garnka i zapasteryzować ok 10 minut.
  • wisienki 5. Zimne wynieść w chłodne miejsce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce Soki Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować