Daktyle w boczku

4.5 (166 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pracuję w galerii aranżującej wnętrza. Gotuję dla siebie, a czasem też dla znajomych.

Składniki:

  • ● 40 daktyli
    ● 40 migdałów
    ● 40 cienkich plastrów boczku
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Daktyle w boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Migdały pieczemy 5 minut
    w piekarniku rozgrzanym do
    temp. ok. 200 °C. Zawijamy
    w ściereczkę i pocieramy
    o siebie, usuwając skórki.
  • 2. Do każdego daktyla wkładamy
    po migdale. Owijamy
    plastrem boczku i spinamy
    wykałaczką. Układamy
    w naczyniu żaroodpornym.
    Pieczemy 15 minut w temperaturze
    ok. 180 °C. Podajemy
    na gorąco.

Porady

Skórka z migdałów łatwo zejdzie, jeżeli zalejemy je wrzątkiem i odstawimy na pół godziny

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Daktyle

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_01-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować