czosnkowe ziemniaczki

5 (169 ocen)

  • 50 min

Pięknie pachą, pysznie smakują np. z pieczonym mięsem, kurczakiem , czy schabowym.

  • 50 min

Składniki:

  • dowolna ilość małych ziemniaków
    5 ząbków czosnku
    sól
    5 łyżek oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

5 (169 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Czosnkowe ziemniaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaczki obieramy, obgotowujemy 10 min w wodzie( nie solimy)
    Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą posypujemy pokrojonym w kosteczkę czosnkiem. Podgotowane ziemniaki układamy w naczyniu, przyprawiamy solą pieczemy w piekarniku ok 30 min ( w zależności jak lubimy). W połowie pieczenia przemieszać ostrożnie.

Porady

Pamiętajmy, jeżeli gotujemy ziemniaki do obiadu to solimy pod koniec gotowania. Jeżeli mamy duze ziemniaki to wystarczy że poprzecinamy na mniejsze kawałki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować