Ciemny biszkopt z galaretką

4.5 (152 ocen)

  • 2 godz.

To ciasto lubią moje dzieci.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 2 szklanki maki,szklanka cukru,2 łyżki kakao, 5 jaj,2 łyżeczki proszku do pieczenia,2 galaretki[kolory według uznania],śmietana 30 procentowa,2 łyżeczki żelatyny.
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ciemny biszkopt z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • upieczony biszkopt 1. Jaja ubijamy z cukrem,dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i pieczemy biszkopt.Galaretki robimy według przepisu i odstawiamy do stężenia,śmietanę ubijamy z cukrem[pół szklanki] i dodajemy rozpuszczoną żelatynę.
  • galaretka ze śmietaną 2. Galaretkę kroimy w kostkę i łączymy z ubitą śmietaną i wykładamy na przekrojony biszkopt.Następnie przykrywamy drugą częścią biszkopta.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować