Ciasto z rabarbarem i czarną porzeczką

4.49 (178 ocen)

Pyszny przepis mojej mamy.

Składniki:

  • 1 margaryna Palma
    250 g cukru
    1 cukier waniliowy
    4 jajka
    350 g mąki
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    kilka łodyg rabarbaru
    300 g czarnej porzeczki
Wystaw ocenę:

4.49 (178 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto z rabarbarem i czarną porzeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar myjemy, obieramy ze skórki i kroimy na 2 centymetrowe kawałki, porzeczki czyścimy i płuczemy.
  • 2. W dużej misce mieszamy: margarynę z cukrem, cukrem waniliowym i jajkami na gładką masę. Następnie stopniowo dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, a całkiem na koniec owoce. Dokładnie mieszamy i wykładamy na wysmarowaną tłuszczem blaszkę o wym. 25 x 37 cm. Pieczemy ok. 35 min w temp.200 st.
  • 3. Po wystygnięciu posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować