Ciasto palce lizać

4.5 (154 ocen)

  • 60 min

Ciasto rozpływa się w ustach a do tego gustownie wygląda

  • 60 min

Składniki:

  • 2 op.biszkoptów podłużnych
    1 budyń czekoladowy
    1 szkl.mleka
    1 margaryna palma
    1 gotowa masa toffi(lub inna)w puszce
    500ml.śmietany kremówki
    2 śmietan-fix
    gorzka czekolada
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto palce lizać - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować budyń na mleku,odstawić do wystygnięcia.PO tym czasie utrzeć margarynę z 2 łyżkami cukru pudru,dodawać po łyżce budyniu(masa powinna być puszysta).
  • Ciasto palce lizać 2. Na spód foremki(24x36)wyłożyć biszkopty uprzednio lekko zamoczone w mleku.Wykładamy na nie masę budyniową,następną warstwę biszkoptów,masę toffi i ubitą śmietanę z dodatkiem śmietan-fixu.Na to zetrzeć na tarce czekoladę.Wstawić do lodówki na ok.1h

Porady

Jezeli masa budyniowa zrobiła się jak serek,nic się nie dzieje.Należy na nowo utrzeć łyżkę margaryny i powoli znów dodawać po łyżce otrzymanej masy i będzie ok.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować