Ciasto odwrócone z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masa owocowa: rozpuścić masło, dodać resztę składników i gotować na małym ogniu około 5 minut mieszając od czasu do czasu, aż powstanie karmel. Karmel wylać do okrągłej formy o średnicy 26 cm i poukładać na nim obrane połówki lub ćwiartki brzoskwiń.
2.Ciasto: masło utrzeć z cukrem, dodać esencję waniliową i jedno jajo – ucierać na gładkie ciasto. Gdy ciasto będzie gładkie wbić kolejne ciasto nadal wyrabiając. Dodawać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem, solą i sodą na przemian z maślanką.
3.Ciasto wyłożyć na brzoskwinie
4.Piec 40 – 45 minut w piekarniku nagrzanym do 1800C.
5.Ciasto wyjąć z piekarnika, przestudzić w formie około 10 minut i wyjąć na paterę odwracając go spodem do góry
Porady
Po więcej pysznych przepisów zapraszam na mojego bloga http://kucharzenieedi.pl/
Komentarze