Ciasto biszkoptowe z rabarbarem

4.5 (177 ocen)

  • 60 min

Słodko kwaśne ciasto znika w oka mgnieniu.

  • 60 min

Składniki:

  • 1/2 kg rabarbaru +kilka łyżek cukru
    Biszkopt:
    4 jajka
    100 g mąki tortowej
    100 g mąki ziemniaczanej
    250 g cukru
    10 g proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto biszkoptowe z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar obieramy ,kroimy w dużą kostkę ,zasypujemy kilkoma łyżkami cukru i odstawiamy. W tym czasie przygotowujemy biszkopt.
    Mąkę mieszamy z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Jajka wbijamy do miski i ubijając wlewamy 6 łyżek gorącej wody. Dalej ubijając ,powoli wsypujemy cukier ,ubijamy aż masa zgęstnieje. Wtedy delikatnie mieszamy z przesiewaną przez sito mąką. Na dno tortownicy wykładamy osączony z soku rabarbar ,zalewamy ciastem i pieczemy około 45 min (do suchego patyczka) w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować