1.Dno blaszki do ciasta o wymiarach 24 x 28 cm (wymiary góry blaszki, która zwęża się ku dołowi, wymiary dna 20x24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć warstwę krakersów.
2.Kajmak podgrzać. Gorący wyłożyć na krakersy i zakryć kolejną warstwą.
Zagotować 2 szklanki mleka z cukrem i cukrem waniliowym (jeśli ktoś nie lubi bardzo słodkich ciast trzeba zmniejszyć ilość cukru) oraz masłem. 1 szklankę mleka wymieszać z jajkami i mąką i dodać do gotującego się mleka. Energicznie mieszać do czasu aż zrobi się budyń. Gorący wylać na krakersy i przykryć warstwą herbatników. Odstawić do ostudzenia.
3.1 i 3/5 szklanki mleka zmiksować ze Śnieżkami. Powstałą bitą śmietaną wyłożyć na herbatniki. Oprószyć kakao lub startą czekoladą.
Porady
Jeśli nie chcemy bardzo słodkiego ciasta należy zmniejszyć ilość cukru. Dodanie 1/2 szklanki cukru sprawia, że ciasto jest naprawdę słodkie.
Komentarze