Ciasteczka francuskie z masą ananasowo-bananową i żurawiną

4.5 (149 ocen)

  • 15 min

Te ciasteczka przygotujemy błyskawicznie i tak samo szybko znikną ze stołu, gdyż są delikatne i bardzo smaczne:)))

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki na około 12 sztuk:
    1 opakowanie ciasta francuskiego
    banan duży
    2 plastry ananasa
    2 łyżki żurawiny
    1 łyżka rodzynek
    rozkłócone jajko
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Ciasteczka francuskie z masą ananasowo-bananową i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banan i ananas miksujemy blenderem, dodajemy żurawinę i rodzynki, mieszamy.
  • 2. Ciasto francuskie kroimy na około 12 kawałków. Na środek każdego kawałka ciasta nakładamy około łyżeczkę masy, delikatnie palcami zlepiamy brzegi (uważając by masa nie wypłynęła) a następnie dodatkowo zlepiamy je widelcem.
  • 3. Każde ciasteczko smarujemy jajkiem, układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i pieczemy 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować