Chleb Arabski

4.5 (153 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Średni

To jeden z typowych arabskich chlebów. Bardzo wszechstronny jeśli chodzi o zastosowanie: napełnia się je mięsem, serami, możemy "bawić" się farszem i w ten sposób nadać własny niepowtarzalny smak!

  • Dla 3 osób
  • Średni

Składniki:

  • - mąka (wskazana jest chlebowa - ja zrobiłam ze zwykłej): 450 gramów
    - drożdże: 10 gramów
    - sól: 2 łyżeczki
    - oliwa: 4 łyżki
    - letnia woda: 280 gramów
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb Pieczeń

Chleb arabski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki łączymy.
  • 2. Odstawiamy wymieszane składniki na około 60 minut pod przykryciem w ciepłym miejscu...
  • 3. ..po tym czasie dzielmy ciasto na porcje ( u mnie było ich 12 szt)
  • 4. Obsypujemy mąka odczekajmy 10 minut
  • 5. rozwałkowujemy na cienkie placki
  • 6. do nagrzanego do 210 stopni piekarnika z termoobiegiem wkładamy porcjami nasze placki na około 5 - 6 minut.
    Smacznego!
  • 7. Ja napełniłam je farszem z kurczaka, papryki, cebuli z kurkumą solą i pieprzem:) Rewelacja!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować