Camembert z brzoskwinią

0 (0 ocen)

  • 20 min

Smażony camembert z brzoskwinią z dodatkiem żurawiny to doskonała przystawka, można ją podać niespodziewanym gościom albo na rozpoczęcie uroczystego obiadu. Ja zrobiłam sobie camembert na śniadanie. Polecam, było pysznie!

  • 20 min

Składniki:

  • -2 okrągłe serki camembert
    -3 łyżki bułki tartej
    -2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
    -1 jajko
    -4 połówki brzoskwiń z syropu
    -4 łyżki konfitury żurawinowej
    -olej do smażenia
    -natka pietruszki do dekoracji
    - sól
    -pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Camembert z brzoskwinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Składniki dania: ser camembert, brzoskwinie, orzechy włoskie, powidła z żurawiny 1. Posiekane orzechy włoskie uprażyć na suchej patelni. Serki przekroić poziomo na pół, i każdą połówkę posypać prażonymi orzechami, lekko wcisnąć w ser, przykryć drugą połówką, przycisnąć. Jajko roztrzepać na talerzyku, dodać odrobinę soli i pieprzu. Krążki sera moczyć w jajku, obtoczyć w tartej bułce i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor, wyłożyć na talerz. Na drugiej patelni na rozgrzany olej włożyć brzoskwinie, chwilę obsmażać z obu stron i ułożyć na serowych kotletach. Wgłębienie brzoskwiń wypełnić konfiturą żurawinową, posypać natką pietruszki. Najlepiej smakuje z pieczywem razowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować