Ciasto budyniowy łaciatek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.2 jaja, margarynę oraz kakao wrzuć do misy i miksuj na najwyższych obrotach, aż powstanie jednolita masa.
2.Następnie zmniejsz obroty i dodaj cukier i cukier waniliowy, miksuj tak długo aż cukry rozpuszczą się. Proszek do pieczenia, mąkę i sodę wymieszaj ze sobą, a następnie wsyp do ciemnej masy razem z cukrem pudrem. Miksuj przez kilka minut tak by nie powstały grudki, kiedy już masa będzie całkowicie jednolita dodaj kilka kropel olejku pomarańczowego.
3.Blaszkę o wym. 24x24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Masę wylej na papier. Następnie ugotuj budyń według wskazówek na opakowaniu. Ciepły budyń nałoż kleksami na ciasto znajdujące się na blaszce.
4.Ciasto piec 40 minut w temperaturze 180 stopni, następnie zmniejszyć temperaturę do 50 stopni i piec jeszcze przez ok. 7-8 minut.
Komentarze