Brzoskwiniowiec

4.5 (146 ocen)

  • 30 min

Przepyszne ciasto dla wszystkich łasuchów

  • 30 min

Składniki:

  • BISZKOPT

    6 JAJ
    1 SZKLANKA CUKRU
    1 1/2 SZKLANKI MĄKI
    1 ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA
    1 ŁYŻKA OCTU LUB SPIRYTUSU
    1 ŁYŻKA OLIWY

    MASA

    2 GALARETKI CYTRYNOWE
    2 BUDYNIE ŚMIETANKOWE LUB WANILIOWE
    1 MASŁO ROŚLINNE
    1 PUSZKA BRZOSKWIŃ W SYROPIE
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Desery

Brzoskwiniowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BIAŁKO UBIĆ NA SZTYWNĄ PIANĘ, DOSYPAĆ CUKIER I DODAWAĆ PO JEDNYM ŻÓŁTKU. DOKŁADNIE WSZYSTKO ZMIKSOWAĆ. DODAĆ POZOSTAŁE SKŁADNIKI I DELIKATNIE WYMIESZAĆ ŁYŻKĄ.
  • 2. BISZKOPT PIEC OK. 40 MIN. W DUŻEJ BLASZCE
  • 3. GALARETKI ROZPUŚCIĆ W 0,5 LITRA WODY, NASTĘPNIE DODAĆ BUDYNIE ROZPUSZCZONE W 1 SZKLANCE SYROPU Z BRZOSKWIŃ I ZAGOTOWAĆ. DO GORĄCEJ MASY DODAĆ MASŁO ROŚLINNE I POKROJONE W KOSTKĘ BRZOSKWINIE.
  • 4. OSTUDZONY BISZKOPT PRZEKRAWAMY WZDŁUŻ I PRZEKŁADAMY GORĄCĄ MASĄ. WIERZCH BISZKOPTU TEŻ LEKKO SMARUJEMY MASĄ
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować