Brzoskwiniowiec

4.5 (166 ocen)

  • 60 min

Ciasto idealne na niedzielne popołudnie posmakuje każdemu w rodzinie.

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki na blaszkę o wymiarach 25 x 28 cm.
    :
    * 3 jaja
    *6 łyżek cukru
    *6 łyżek mąki
    *6 łyżek oleju
    * płaska łyżeczka proszku

    Masa brzoskwiniowa:
    * 65 dag brzoskwiń z ogrodu lub z puszki
    * 2 serki homogenizowane (40 dag)
    * 3 łyżki cukru pudru
    * 20 dag jogurtu naturalnego
    * 3 galaretki brzoskwiniowe
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Desery

Brzoskwiniowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt:
    Białka ubijamy z cukrem. Dodajemy żółtka, wlewamy olej i mąkę z proszkiem do pieczenia. Pieczemy 30 min w temp. 180 stopni.

    Masa brzoskwiniowa:
    50 dag brzoskwiń miksujemy, dodajemy serki, jogurt i cukier puder. Dwie galaretki rozpuszczamy w 300 ml wody. Gdy zaczną tężeć, dodajemy do masy, mieszamy i wylewamy na biszkopt. Na masie układamy połówki brzoskwiń. Zalewamy je trzecią galaretką rozpuszczoną w mniejszej ilości wody.

Porady

Ciasto można również wykonać z jagód lub truskawek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować