Blok czekoladowy z herbatnikami

4.5 (170 ocen)

  • 30 min

Smaki z dzieciństwa :)

  • 30 min

Składniki:

  • 400g mleka w proszku
    0,5 szklanki mleka
    250g masła (margaryny)
    3 łyżki kakao
    tabliczka gorzkiej czekolady
    nie pełna szklanka cukru
    150g herbatników
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Desery Blok czekoladowy

Blok czekoladowy z herbatnikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlać mleko, dosypać kakao. Dobrze wymieszać aby nie było grudek. Dodać cukier i masło (pokroić na mniejsze kawałki, szybciej rozpuści się). Wszystko gotować do rozpuszczenia. Wystudzić. W tym czasie pokruszyć herbatniki. Do lekko wystudzonej masy dodać mleko w proszku i wymieszać. Na końcu dorzucić herbatniki i ponownie wymieszać. Masę wylać do keksówki wyłożoną papierem do pieczenia lub folią, po wystudzeniu włożyć do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować