BITKI Z KARKÓWKI Z DUSZONYMI PIECZARKAMI

4.5 (173 ocen)

  • 1 godz. 20 min

PYSZNE DANIE NA NIEDZIELĘ .

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • -1 kg.karkówki bez kości
    -2 cebule
    -mąka
    -olej do smażenia
    -warzywko
    -sól
    -pieprz
    -majeranek
    -500 gr.pieczarek
    -ziemniaki
    -koperek
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bitki z karkówki z duszonymi pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BITKI:
    -karkówkę kroimy w plastry i rozbijamy delikatnie nożem
    -plastry przyprawiamy i obtaczamy w mące
    -smażymy na oleju z obu stron na ciemny kolor
    -dodajemy posiekaną cebulę
    -podlewamy mięso woda
    -dusimy ok.pół godziny
    -zaciągamy sos zaklepką (mąką z wodą )
  • 2. PIECZARKI
    -pieczarki kroimy na połówki i dusimy na patelni do miękkości
  • 3. Ziemniaki gotujemy ,odcedzamy ,szturamy (gnieciemy) dodając posiekany koperek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować