Biszkopt z galaretką, borówkami i malinami

5 (164 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Biszkopt z galaretką, borówkami i malinami jest naprawdę bardzo prostym do przygotowania ciastem. Będą potrafiły go przygotować nawet osoby, które nie bardzo radzą sobie w kuchni ;).

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Biszkopt
    -6 jaj
    - 3/4 szklanki cukru
    - 1 szklanka mąki
    - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia



    - Galaretka malinowa ( 4 szt).
    -Borówki Amerykańskie 250 g.
    -Maliny 200g.
Wystaw ocenę:

5 (164 ocen)

Zobacz również:

Desery

Biszkopt z galaretką, borówkami i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie biszkoptu:

    1. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka
    2.Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać.
    3. Wlać na formę do pieczenia i piec w temperaturze 180-200 stopni około 30 min.
  • 2. Na upieczony biszkopt układamy borówki i maliny. Na całości wlewamy galaretkę nie do końca jeszcze stężoną. Wkładamy do lodówki na około 1-2 godz.

Porady

Borówki i maliny można zastąpić równie pysznymi owocami np. Ananasami czy brzoskwiniami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować