Babka Eska

4.5 (173 ocen)

  • 15 min

Robię ją zawsze na Święta i inne okazje.

  • 15 min

Składniki:

  • 6 jaj

    200g mąki pszennej

    90g mąki ziemniaczanej

    200g cukru

    Stopiona kostka masła

    1 cukier wanilinowy

    2 łyżeczki kakao

    łyżeczka proszku do pieczenia

    lukier do udekorowania
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babka eska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja ubijać z cukrem, aż masa podwoi objętość. Dodać oba rodzaje
    mąki i proszek do pieczenia,wymieszać.
  • 2. Nadal mieszając dodawać
    stopniowo masło i cukier waniliowy. 2/3 ciasta wlać do formy wysmarowanej
    tłuszczem, a resztę wymieszać z kakao.
  • 3. Ciemne ciasto wylać na jasne.
    Piec 45 min. w temperaturze 170°C . Ostudzone ciasto polukrować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować