Aromatyczne pieczone skrzydełka

0 (0 ocen)

Delikatne drobiowe mięso z wyczuwalnym smakiem wielu przypraw :)

Składniki:

  • 6 skrzydełek
    Marynata:
    2 łyżki oleju
    2 łyżki musztardy sarepskiej
    1/2 szklanki coca-coli
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    1 duża marchew
    1 łyżeczka:
    soli ,pieprzy , chili ,czosnku granulowanego , słodkiej papryki

    rękaw do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Aromatyczne pieczone skrzydełka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • skrzydełka w marynacie 1. Skrzydełka myjemy , osuszamy na ręczniku papierowym.
    Marchew obieramy , myjemy ścieramy na tarce o dużych oczkach-przekładamy do miseczki łączymy z resztą składników marynaty. Przelewamy do kurczaka -mieszamy by każdy kawałek był oblepiony.
    Przykrywamy folią aluminiową ( by nie dotykała mięsa) Odstawiamy do lodówki na 3-4 h. lub na całą noc.
  • upieczone skrzydełka 2. Zamarynowane mięso przekładamy wraz z całą zawartością miski przekładamy do rękawa do pieczenia . Pieczemy 40 min w 180 st. z termoobiegiem grzanie góra-dół. Po tym czasie rozcinamy rękaw-polewamy skrzydełka marynatą i pieczemy kolejne 20-25 min do zarumienienia mięsa ( w między czasie przekręcamy i podlewamy skrzydełka marynatą)
  • 3. Podajemy dowolnie u mnie z ziemniakami i grzybkami z octu.

Porady

Jeśli robimy większą ilość skrzydełek składniki marynaty należy podwoić

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak Marynata Mięso Skrzydełka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Marynowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować