To idealna przekąska. Przygotuje się ją bardzo szybko, a swoim smakiem zachwycą nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Idealnie sprawdzi się jako ciepła kolacja. Pomysł zaczerpnięty z internetu ;)
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
10-8 parówek
1 czerwona cebula
Kilka plastrów żółtego sera
Kilka ogórków konserwowych
Musztarda
Jajko do posmarowania ciasta
A'la hot dogi w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto francuskie dzielimy na trzy części. Na środku układamy parówki, które smarujemy musztardą.
Następnie układamy plastry żółtego sera
Pokrojone w plasterki ogórki
I posiekaną w pióra cebulę
Boki ciasta tniemy nożem w paski o grubości około 2 cm. Kolejno i na przemian zawijamy mięso w paski, a końce delikatnie sklejamy.
Na koniec smarujemy ciasto roztrzepanym jajkiem.
Roladkę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut.
Komentarze