41477445_2153135358053272_8541538397997498368_n

MyFood - Żaneta Forreiter

Raciborz

Obserwujących: 0

 
Wiadomość
Użytkownik MyFood - Żaneta Forreiter w dniu 22.12.2019 17:00 opublikował przepis:

Domowy krem czekoladowy - zamiennik nutteli

Domowy krem czekoladowy powstał z potrzeby znalezienia zamiennika na nutellę, chciałam aby wersja czekoladowego szaleństwa była zdrowa i zdecydowanie z mniejszą ilością cukru. Daktyle bywały już u mnie w kuchni, ale głównie były łącznikiem ziaren, orzechów jako spód do zdrowego ciasta.
Użytkownik MyFood - Żaneta Forreiter w dniu 10.12.2019 12:29 opublikował przepis:

Kluski śląskie - 4 rady jak zrobić je dobrze

Kluski śląskie pochodzą ze Śląska - jak sama nazwa wskazuje. Tradycja śląska jest przekazywana z pokolenia na pokolenie. Każda śląska gospodyni dba o to, aby przekazać kolejnym pokoleniom przepisy z poradami. Kluski śląskie wbrew pozorom wydają się łatwe, problem pojawia się wtedy, kiedy mamy nie odpowiednie ziemniaki do ich przygotowania, dlatego zostawiam 4 zasady, które ulepszą Twoje domowe kluski śląski.
Użytkownik MyFood - Żaneta Forreiter w dniu 17.01.2019 16:55 skomentował:

Tort Wieniec z bananami

Użytkownik MyFood - Żaneta Forreiter w dniu 17.01.2019 16:55 skomentował:

Tort Wieniec z bananami

Użytkownik MyFood - Żaneta Forreiter w dniu 17.01.2019 16:42 skomentował:

Sałatka piknikowa z tortellini

Użytkownik MyFood - Żaneta Forreiter w dniu 17.01.2019 16:38 opublikował przepis:

Chili con carne z chlebkiem nan

Chili con carne jest jedną z nielicznych potraw, które chętnie zjadam dopiero na drugi dzień. Potrawa, która kojarzy mi się tylko z dużym prezesem, bo to on namówił mnie do spróbowania chili w momencie, kiedy byłam na etapie standardowych dań. Dziś chili modyfikujemy na wszelkie możliwe sposoby, dodajemy marchew, groszek, jalapenio bawiąc się smakami i kolorami. Dziś proponuje nasze tradycyjne chili con carne, podawane z chlebiem nan, które dopełnia potrawę.
Użytkownik MyFood - Żaneta Forreiter w dniu 16.01.2019 20:47 opublikował przepis:

Zapiekanki domowe z serem żółtym i czosnkiem

Zapiekanki te kojarzą mi się z rodzinnym domem, pamiętam czasy, kiedy chleb robił się prawie czerstwy - mama wykorzystywała go do tych zapiekanek...
Użytkownik MyFood - Żaneta Forreiter w dniu 16.01.2019 20:36 skomentował:

Ciasto góra lodowa

Użytkownik MyFood - Żaneta Forreiter w dniu 16.01.2019 20:36 skomentował:

Ciasto góra lodowa

Użytkownik MyFood - Żaneta Forreiter w dniu 13.01.2019 15:19 opublikował przepis:

Biała Pavlova - Tort bezowy z owocami

Beza to deser, które bardzo dobrze wygląda na stole np. kiedy przygotowujesz ważne urodziny. Jeżeli chcesz zrobić coś wyjątkowego, oryginalnego to przygotuj właśnie bezę.

To może cię zainteresować