Zapiekanka z kaszą gryczaną, wątróbką i jabłkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Lekka zapiekanka z kaszą, drobiową wątróbką, jabłkami, pieczarkami i czerwoną papryką.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 20 dag kaszy gryczanej
    30 dag wątróbki drobiowe
    20 dag pieczarek
    1 mała papryka czerwona
    2 czerwone jabłka
    1 średnia cebula
    2 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Wątróbka Zapiekanki

Zapiekanka z kaszą gryczaną, wątróbką i jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek obieramy i drobno kroimy w kostkę. Na rozgrzanej patelnię z dodatkiem oliwy smażymy cebulę po kilku minutach dodajemy czosnek. Wątróbkę myjemy, osuszamy i kroimy w paseczki po czym smażymy z cebulką przez chwilę a następnie przykrywamy i dusimy na małym ogniu. Pieczarki obieramy, kroimy w ćwiartki i dusimy z wątróbką przez ok 10 minut. Gdy będzie już gotowa doprawiamy wszystko solą oraz pieprzem. Z papryki i jabłek pozbywamy się gniazd nasiennych, paprykę kroimy w kostkę a jabłka w ósemki. Naczynie do zapiekania smarujemy masłem i oliwą . Wykładamy kaszę z wątróbką i pieczarkami, dodajemy kostki papryki czerwonej i jabłka. Przykrywamy i zapiekamy przez ok 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 220 stopni . Smacznego :-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować