Przepisy
Typ dania
Ciasta
Curry
Dania główne
Dania jednogarnkowe
Desery
Dodatki
Kluski
Napoje
Pasty
Pasztety
Pieczywo
Pierogi
Pizza
Placki
Potrawy z jajek
Przekąski
Przetwory
Przystawki
Sałatki
Sosy
Surówki
Wędliny
Zapiekanki
Zupy
Posiłki
Szybka kuchnia
Dania do pracy
Dania do szkoły
Drugie śniadanie
Kolacja
Lunch
Obiad
Podwieczorek
Przekąska
Śniadanie
Do spiżarni
Napitki
Kuchnie Świata
Afrykańska
Amerykańska
Azjatycka
Bliskowschodnia
Bułgarska
Chińska
Czeska
Egzotyczna
Europejska
Francuska
Grecka
Gruzińska
Hiszpańska
Indyjska
Japońska
Koreańska
Meksykańska
Polska
Staropolska
Śródziemnomorska
Tajska
Turecka
Węgierska
Włoska
Żydowska
Kuchnia kresowa
Ukraińska
Okazje
Andrzejki
Dzień kobiet
Dzień matki
Chrzciny
Grill
Halloween
Imieniny
Karnawał
Komunia
Piknik
Post
Spotkanie rodzinne
Sylwester
Święta
Tłusty czwartek
Urodziny
Walentynki
Wesele
Wielkanoc
Dzień dziecka
Impreza
Dietetyczne
Bez laktozy
Bezglutenowe
Dieta cukrzycowa
Dieta halal
Dieta hinduska
Koszerna
Niskokaloryczna
Niskotłuszczowa
Niskosodowa
Wegańska
Wegetariańska
Inne
Dla dzieci
Kuchnia fit
Szybkie i łatwe
Tanie
Sezonowe
Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu
Bigos z młodą kapustą
Sałatka z młodych ziemniaków
Pesto pietruszkowe
Surówka z młodej marchwi
Syrop z pokrzywy
Ciasto wiosna
Ciasto leśny mech
Gołąbki z młodej kapusty
Kiszony topinambur
Ciasta
Biszkopt
Ciasto bez pieczenia
Ciasto drożdżowe
Ciasto ucierane
Ciasto z kremem
Ciasto z budyniem
Ciasto z galaretką
Ciasto z owocami
Serniki
Tort urodzinowy
Obiady
Dania mięsne
Dania z makaronem
Dania z ryb
Dania z ziemniaków
Dania z ryżem
Domowy fast-food
Pierogi
Naleśniki
Potrawka
Obiad fit
Kulinarne inspiracje
Newsy
Galeria przepisów
Porady
Ogłoszenia
Dodaj przepis
Dodaj przepis
press ENTER to search
Opublikowane
Liczba przepisów: 10
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
Fasolowo-twarogowe knedle z maślakami, boczkiem, rozmarynem i orzechami włoskimi
Ewa Mróz
Zapraszam na pyszne fasolowe knedle na bazie serka faszerowane młodymi maślakami (poza sezonem mogą być mrożone) , wędzonym boczkiem i szczypiorkowo-cebulowym serkiem. Zwieńczeniem całości jest orzechowa maślana okrasa z rozmarynową nutą. Polecam!
50 min
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
Czekoladowy puszek z kremem pomarańczowym i ciastową masą
Ewa Mróz
Zapraszam na efektowne i przepyszne ciasto czekoladowe, kryjące w swoim wnętrzu orzeźwiającą masę pomarańczową. Całość zamyka kremowa masa na bazie okruszków upieczonego ciasta.
2 godz.
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
Zapiekanka z kaszy jęczmiennej i pepperoni pod jogurtowo-ziołową kołderką
Ewa Mróz
Pyszne, szybkie i przede wszystkim zdrowe danie na bazie kaszy jęczmiennej. Często po nią sięgam, nie tylko ze względu na jej delikatny smak, ale również ze względu na jej właściwości zdrowotne- chroni przed anemią, pomaga obniżyć poziom cholesterolu oraz usprawnić przemianę materii. Polecam!
1 godz. 10 min
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
Mięsno-żurawinowy zawijaniec na ostro
Ewa Mróz
Pyszne lekko orzechowe mięso, słodka żurawina i ostra musztarda- to musi być dobre :) .
1 godz. 30 min
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
Mini tarty z kiszoną kapustą
Ewa Mróz
Pyszne połączenie smażonej kiszonej kapusty, suszonych pomidorów, parmezanu i szynki z indyka. Zwieńczeniem całości jest pyszny świeży koperek z domowego ogródka.
45 min
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
Zdobywca nagrody
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
Zdobywca nagrody
Indyczy wieniec a'la kulebiak
Ewa Mróz
Idealnie soczysty i aromatyczny indyk otulony drożdżowym ciastem serwowany z buraczanymi frytkami. Odświętne danie gotowe!
50 min
4.48
(169 ocen)
Opublikowany w Magazynie
4.48
(169 ocen)
Opublikowany w Magazynie
Kluski Shreka
Ewa Mróz
Pyszne, zdrowe kluski szpinakowe.
30 min
4.5
(178 ocen)
Opublikowany w Magazynie
4.5
(178 ocen)
Opublikowany w Magazynie
Zupa krem cukiniowo-paprykowa
Ewa Mróz
Zrobiło się trochę chłodniej. To idealny czas, by przygotować na obiad witaminową bombę. Niezwykle apetyczną zieloną zupę cukiniowo - paprykową. Idealnie smakuje z serem feta czy kleksem kwaśnej śmietany.
30 min
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
Orkiszowe naleśniki z poziomkami
Ewa Mróz
Orkiszowe naleśniki to jedne z moich ulubionych. Do tego serek mascarpone, lub w wersji light chudy twarożek doprawiony wanilią, ulubione leśne owoce i pyszny obiad i deser w jednym gotowy! Banalne, ale jakie pyszne....
30 min
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
Dynia faszerowana boczkiem, grana padano i papryką.
Ewa Mróz
Robiące wrażenie, choć tak naprawdę szybkie (jeśli chodzi o czas przygotowania) i proste danie. Dynia podobnej wielkości do mojej wystarczy jako danie obiadowe dla 4 osób.Oryginalne i jakże pogodne, a do tego jadalne naczynie! z aromatycznym, pożywnym farszem w środku :) .
1 godz. 30 min